Recept van de week: Oesterzwammen

Deze week niet één, maar twee recepten voor op de barbecue. Heerlijke oesterzwammen.

OESTERZWAMMEN MET KRUIDEN- OF LOOKBOTER EN SPEK

Benodigdheden

per persoon :1 grote oesterzwam, reepjes gerookt spek, kruiden- of lookboter

Bereiding

Wrijf de oesterzwammen in met de kruiden- of lookboter en omwikkel ze met het spek. Leg ze tussen een rooster en laat op een zacht  vuurtje gaar worden. Dit gerecht kan je serveren als groente of als voorgerecht.

OESTERZWAMMEN IN PAPILLOT

Benodigdheden

Ajuin of sjalot, oesterzwammen, scampi of vis naar keuze, olijfolie, witte wijn, room, kruiden naar eigen smaak, aluminiumfolie voor de papillot.

Bereiding

Snipper de ajuin of sjalot en de oesterzwammen fijn. Leg op een groot stuk zilverpapier (neem dit tamelijk groot) enkele scampi of een stuk vis naar keuze. Leg hierop de gesnipperde ui/sjalot en de oesterzwammen. Kruiden naar keuze. Sluit het zilverpapier door de randen zeer goed (verschillende malen) dicht te draaien maar laat één zijde open. Nu kan je voorzichtig een beetje olijfolie, een scheutje witte wijn en een beetje room in de papillot gieten. Je draait nu het laatste stukje van de papillot dicht. Zachtjes laten gaar worden op een niet te hard vuur, nu ontstaat  er een soort stoomoventje in de papillot. Opdienen met stokbrood en een glas witte wijn. Zeer lekker als voorgerecht en het begin van een geslaagde barbecue.

Suggestie: de oesterzwammen kan je ook door andere soorten paddenstoelen vervangen.

Geef een reactie