Recept van de week: Entrecote met blauwe kaas

Ingrediënten voor 4 personen

• 4 entrecotes van 150 g • 150 g blauwschimmelkaas • 600 g frietaardappelen (bv. bintje)

Marinade: • enkele takjes verse tijm • enkele el olijfolie

Salade: • 1 bundel rucola • 1 ijsbergsla • 1 bundel radijsjes • 150 g kerstomaatjes • 2 el pompoenpitten • fijn zeezout • peper van de molen

Dressing: • 4 el yoghurt • 4 el mayonaise • enkele takjes bieslook • 1 el azijn

Bereidingswijze

Snijd de ijsbergsla in slierten en snijd de radijsjes in plakjes. Halveer de kerstomaatjes. Meng met de pompoenpitten. Breng op smaak met peper en zout. Meng alles voor de dressing en nappeer de salade. Snijd de aardappelen in frietjes en bak ze voor op 160°C. Bak ze af op 180°C. Mix voor de marinade de tijm met de olijfolie en bestrijk hiermee het vlees, laat een uurtje rusten.

Bak het vlees naar wens op de BBQ. Reken per 2,5 cm vleesdikte 8 minuten roostertijd voor rundvlees (4 minuten aan elke kant).

Beleg net voor het einde van de baktijd met een beetje blauwschimmelkaas.

Serveer het vlees samen met de salade en de frieten.

Geef een reactie